Bereken uw overbruggingskrediet

Het bedrag dat u nodig hebt voor een overbruggingskrediet is niet heel lastig te berekenen. Dit is namelijk gewoon het bedrag dat u verwacht te krijgen voor uw woning en daar zit dan nog een bepaalde percentage bij voor de veiligheid. Dit percentage heeft dan als doel om ervoor te zorgen dat als uw huis voor minder wordt verkocht dan het bedrag dat u heeft geleend u vaak toch niet nog hoeft bij te betalen. Dit betekent automatisch wel dat de lening ook een fractie duurder wordt.

Verschillende banken hebben ook verschillende ideeën over het overbruggingskrediet. Niet alleen hoeveel u precies kunt lenen, maar ook hoe makkelijk of hoe moeilijk een dergelijk krediet wordt verstrekt is deels afhankelijk van u. De bank wil vanzelfsprekend graag weten met wie ze zaken gaan doen en zullen dan ook niet iedereen zomaar een krediet als het overbruggingskrediet verstrekken.

Bedragen van boven de €100.000,- zijn niet raar bij een overbruggingskrediet. Vandaar ook dat banken altijd wat voorzichtig zijn met het verstrekken van een dergelijk krediet. Wellicht dat er banken zijn die uw aanvraag afwijzen, maar er zijn zoveel banken dat er alsnog genoeg keuze voor u overblijft.

Previous post:

Next post: