Geld lenen is duur

Natuurlijk weet u ook wel dat geld lenen absoluut niet goedkoop is. Misschien hoopt u nog dat er voor het overbruggingskrediet een uitzondering wordt gemaakt, omdat het toch wel een krediet is wat u nodig heeft in een dergelijke situatie, maar helaas. Ook geld lenen met een overbruggingskrediet wordt gewoon belast met rente. Omdat het met een overbruggingskrediet vaak toch wel om een aardige som geld gaat is de hoeveelheid rente die u betaalt dan ook vaak hoog. Het is wel mogelijk om een overbruggingskrediet tegen een rentevoet van zo’n 3% af te sluiten, maar dan nog moet u rekenen op hoge maandlasten.

Is verkopen echt nodig?

Waarschijnlijk heeft u zichzelf deze vraag al eerder gesteld, want als het niet nodig zou zijn om te verhuizen naar een andere woning zou u het hoogstwaarschijnlijk ook niet doen. Omdat huizen tegenwoordig maar moeilijk worden verkocht zit er aan het krediet dat u afsluit om te overbruggen natuurlijk wel een risico en dit risico is eigenlijk niet te voorspellen, ook niet met een simulatie. U kunt nog zo’n goede simulatie maken van de kosten van uw lening, maar u weet echter niet wanneer u van uw huis af bent. Dit betekent dat een dergelijk krediet als het overbruggingskrediet dus voor een lange tijd mee kan slepen en dat u ook steeds meer eraan gaat betalen. Alhoewel we u er niet vanaf proberen te praten is het wel verstandig om alle opties af te wegen.

Is verhuizen uw enige optie?

Als verhuizen echt uw enige optie is en u wilt graag af van de woning die u nu bewoont, dan bestaat dus de mogelijkheid dat u te maken krijgt met het overbruggingskrediet. Op deze manier geld lenen is wel veilig, maar toch ook riskant. U weet wel wat u gaat betalen voor de lening, maar voor exact hoe lang dat weet u niet. Natuurlijk worden er altijd duidelijke voorwaarden opgesteld, maar over het algemeen wordt er toch wel van u verwacht dat u de woning binnen het jaar verkocht kunt krijgen. Dit is wel heel makkelijk van banken om van u te verwachten, maar krijg het nog maar eens gedaan. Doe in elk geval altijd een simulatie en overleg met uw adviseur over de financiële mogelijkheden die u heeft.

Previous post:

Next post: