Leen op verantwoorde wijze

Realiseer u goed dat geld lenen op wat voor manier dan ook een dure aangelegenheid is. Dit geldt zonder meer voor het overbruggingskrediet. Door de moeilijk in te schatten looptijd kan het eigenlijk 2 kanten op gaan. Het krediet kan qua kosten meevallen, maar aan de andere kant kan het ook juist ontzettend duur voor u uitpakken. Wees daar dus op voorbereid.

Op verantwoorde wijze lenen betekent ook dat u bij meerdere partijen een overbruggingskrediet gaat simuleren om te zien waar u het voordeligst uit bent. Een overbruggingskrediet is in veel gevallen nou eenmaal niet te vermijden als u graag een nieuwe woning wilt betrekken terwijl u nog een woning heeft.

Het overbruggingskrediet is dan ook een nuttig krediet en dient vanzelfsprekend alleen voor de juiste doeleinden gebruikt te worden. Dit betekent dat u dit krediet niet als consumptief krediet moet zien. Ga er verantwoord mee om.

U weet ook van tevoren nooit voor hoeveel u uw huidige woning nou uiteindelijk kunt verkopen en ook dat brengt een risico met zich mee. Als u te weinig geld voor uw huidige woning heeft gekregen en daarmee niet uw volledige openstaande krediet kunt aflossen zult u daar ook op voorbereid moeten zijn. Vaak wordt het overbruggingskrediet dan omgezet in een hypothecaire lening.

Next post: