Veiligheidsmarge krediet

Aangezien de bank bij wie u geld wilt lenen alsmede uzelf niet weten hoeveel uw huis gaat opbrengen wordt er een zogenaamde veiligheidsmarge ingebouwd in het overbruggingskrediet. Dit betekent dat u niet het bedrag kunt lenen waarvoor u denkt uw huis te kunnen verkopen, maar slechts een percentage hiervan.

Banken doen dit niet alleen voor hunzelf, ook u bent bij zo’n soort regeling gebaat. Het is namelijk zo dat u in een ander geval ook met een soort van restschuld bij de bank kunt blijven zitten. U heeft immers meer geld geleend dan wat u kunt terugbetalen met het geld dat u heeft gekregen voor de verkoop van uw huis.

Als dit het geval is moet er weer een nieuwe overeenkomst worden opgesteld waarbij het bedrag dat te weinig is betaald alsnog moet worden afgelost. Dit geeft een hoop gedoe voor zowel de bank als voor u en dat is een overbruggingskrediet niet waard. Vandaar dus dat er op een gegeven moment is besloten om een marge in het krediet in te bouwen waardoor dit soort problemen hopelijk niet meer voorkomen en een hoop gedoe bespaard blijft.

Previous post:

Next post: