Verkopen woning

Het verkopen van uw woning is nou eenmaal geen makkelijke taak. Daarnaast is het ook nog een zeer onvoorspelbaar hoe het zal gaan lopen. Het kan enerzijds zo zijn dat u een overbruggingskrediet heeft afgesloten en dat u in dezelfde maand nog uw woning kunt verkopen, maar anderzijds kan zich ook een heel ander scenario gaan afspelen. Dat is namelijk het scenario waarin u uw woning eigenlijk niet kunt kwijtraken.

Durft u de stap te nemen?

We kunnen verhuizen en het afsluiten van een overbruggingskrediet best omschrijven als een grote stap die u gaat maken. De enige zekerheid die u heeft is dat u voor uw overbruggingskrediet moet gaan betalen, maar u weet niet precies hoe lang dit allemaal zal gaan duren.

Laat u in elk geval altijd goed voorlichten als u een lening overweegt om de periode te overbruggen van een verhuizing en de verkoop van uw woning. Bij een overbruggingskrediet gaat het vaak om een grote lening en dus is wederom belangrijk (in principe is dat natuurlijk bij elke vorm van geld lenen het geval) dat u kiest voor een zo laag mogelijke rente.

Toch is rente niet alles waarop u moet letten, want niet elke bank zal u dezelfde voorwaarden aanbieden. En net de voorwaarden zijn zo belangrijk, want u wilt natuurlijk dat een bank soepel omgaat met u en u veel tijd schenkt om uw woning te verkopen voordat zij van u vragen om het complete bedrag van het overbruggingskrediet weer af te lossen.

Ligt uw woning goed in de markt?

Het is op zich van tevoren wel enigszins te voorspellen of u uw woning snel zult kunnen verkopen of niet. Als uw woning midden in een grote stad ligt is het aannemelijker dat u deze zult kunnen verkopen dan dat deze ergens compleet afgelegen ligt. Uiteraard zijn er voor de laatste soort woningen ook altijd wel gegadigden te vinden, maar toch minder dan wanneer u in een drukke stad woont waar alles binnen handbereik is. Neem altijd een goede adviseur in de arm die u kan helpen.

Previous post: